All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job: Technisch projectleider vernieuwing datacenter

Active since 05-07-2018 Job category IT - Hardware / Network
Location Den Haag Level Mid-Senior level
Educational level Bachelor / Graduate Employment type Fixed term contract with option...
Hours 36 Salary Een salaris van minimaal € 3560...
Technisch projectleider vernieuwing datacenter

Standplaats

Den Haag of Heerlen

Wil je vanuit jouw technische expertise alle technische aspecten voor de realisatie van de vernieuwing van het CBS rekencentrum voor je rekening nemen?

Over CBS

Het CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven. Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. Het CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. Het CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen door het uitbrengen van nieuwsberichten en via verschillende media.

Wat ga je doen?

In de functie van Technisch projectleider houd je je dagelijks bezig met fase 2 van het project “vernieuwing datacenter CBS”.   Je werkt samen met een algemeen projectleider die  de processen verzorgt m.b.t. de gouvernance: rapportages, project archief, bijstellen BC en PID, communicatieplan, risico log, omgevingsmanagement. Je geeft leiding op het gebied van alle technische aspecten voor het project, waaronder het opstellen van een faseplan voor fase 2 van het project en de aansturing van het projectteam van BTS en de externe leverancier. 
In Fase 1 van het project is gestart met de aanbesteding van de vernieuwing van het rekencentrum  middels een mini-competitie onder de mantelovereenkomst ROAD 2016.
Fase 2 wordt gestart na de gunning en begint met de realisatie van het nieuwe rekencentrum. Dit houdt in de levering van de producten en diensten volgens de overeenkomst, gevolgd door de migratie van de oude naar de nieuwe infrastructuur en de transitie van beheertaken.
Het huidige te vernieuwen centrum is geheel gevirtualiseerd en omvat 160 fysieke host servers, waarop meer dan 1300 virtuele servers en 4400 virtuele desktops, de totale data opslag omvat ruim 1 petabyte.

Wie zoeken wij

Onze nieuwe collega is een teamplayer die beschikt over een positief kritische houding. Om onze nieuwe collega te selecteren letten wij op een aantal zaken:
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met grootschalige infrastructurele projecten, met tenminste eenmaal de inrichting van een rekencentrum in omvang vergelijkbaar met ons rekencentrum.
 • Ervaring met aansturen van en samenwerken met externe (diensten)leveranciers binnen een Europese aanbesteding setting.
 • In staat zijn om afweging te maken van de wenselijkheid en haalbaarheid van door de aanbieder voorgestelde infrastructurele oplossingen, mede op basis van input van de BTS medewerkers.
 • Je beschikt over proceskennis op het niveau van ITIL-foundation.
 • Kennis en ervaring met Scrum en/of Kanban methodieken strekt tot de aanbeveling.
 • Bij voorkeur heb je ervaring als technisch projectleider.
 • Je bent bereid buiten kantoortijden en in het weekend wijzigingen in de infrastructuur te implementeren. Bv. in het maandelijkse onderhoudsweekend.
 • Samenwerken met de algemeen projectleider
 • Ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie is een pre
 • Kunnen communiceren op verschillende niveaus: hoger en operationeel management (inclusief gebruikers vertegenwoordigers) en technische medewerkers.
 • Constructief in de aansturing van medewerkers en in de regie op de dienstverlener gedurende het project.

Hiervoor is kennis nodig op hoofdlijnen van:
 • Converged infrastructuren en de infrastructurele componenten zoals netwerk, storage en servers.
 • Infrastructurele inrichting en integratie van de infrastructurele componenten o.b.v. de bestaande netwerkconfiguratie en security componenten met infrastructuur software zoals VMware en MS Windows.
 • De technische ontwikkelingen op deze gebieden gevolgd hebben.
 • Mogelijkheden voor de migratie van informatie systemen (virtuele servers en desktops en data).
 • Bij voorkeur ervaring met de introductie van automation & orchestration software.

Waar kom je te werken

De directie Informatietechnologie is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen, ontwikkelen en in stand houden (continuïteit) van de ICT infrastructuur. IT staat garant voor de ontwikkeling, het onderhoud en het beheer van applicaties die CBS breed worden gebruikt. Onze IT'ers werken aan het beheren en vernieuwen van de infrastructuurdiensten, zijn actief in vele scrumprojecten voor applicatieontwikkeling. Er wordt geïnvesteerd in het uitbreiden en professionaliseren van IT. Vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie is IT de ruggengraat van het CBS en speelt daarmee een grote en zeer essentiële rol. De IT binnen het CBS moet betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team Technical Services (ruim 30 medewerkers) houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de ICT dienstverlening en het geven van support bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. Binnen Technical Services is het team Systemen & Storage (13 medewerkers) verantwoordelijk voor het beheer van de servers, storage en de virtuele infrastructuur. We werken iedere dag aan het stabiel houden van de CBS IT Infrastructuur en het zoeken naar mogelijkheden om dit zo efficiënt mogelijk te doen, we zijn op dat onderwerp voortdurend in beweging. Daarnaast werken we doorlopend aan de ontwikkeling van de CBS infrastructuur door het monitoren van de marktontwikkelingen, het initiëren en uitvoeren van wijzigingen en het ontwikkelen van een visie op de toekomst van de IT infra voorzieningen voor het CBS.

Aanbod
 • Een salaris van minimaal € 3560,57 en maximaal € 5292,12 per maand schaal 12  op basis van 36uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%; Vakantiegeld uitkering van 8%; Flexibele werktijden; Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken;
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36uur) 4uur per week compensatieverlof op te bouwen;
 • Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband

Interesse?

Solliciteer nu via de 'Solliciteer' button.

Contactinformatie

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie dan kun je contact opnemen met John van Rooijen, manager Technical Services, via telefoonnummer 0652487883 via email: jca.vanrooijen@cbs.nl.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Danny Poelen Recruiter, op telefoonnummer: 0640017042 of via email: dc.poelen@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a full-time job

Job category IT - Hardware / Network
Industry / Industries Government / Non-profit
Region Zuid-Holland
Keywords .

Contact information

Name Danny Poelen
Phone 0640017042

Location

Apply