All jobs Print Apply
EnglishNederlands

Job: Senior media adviseur

Active since 14-08-2018 Job category Communications / PR
Location Den Haag Level Mid-Senior level
Educational level Master / Post-Graduate / ... Employment type Fixed term contract with option...
Hours 36 Salary €3667 - €5450
Ben jij de spin in het web van de Nederlandse media?

Over CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Wat ga je doen?
De senior media adviseur is samen met de plaatsvervangend hoofdredacteur de vooruitgeschoven post van het CBS in de samenleving en de mediawereld. Je slaagt erin om dagelijks het werk van de statistici, onderzoekers, auteurs en redacteuren van het CBS in de Nederlandse samenleving tot het gesprek van de dag te maken. Je overlegt dagelijks met de Nederlandse nieuwsmedia over het aanbod van het CBS en de behoefte van de mediabedrijven aan informatie en nieuws over de Nederlandse samenleving. Daarnaast organiseer je de verspreiding via directe kanalen zoals web en social media. Je hebt de beschikking over de modernste mediaproductiemiddelen en mediakanalen, zoals web, social media, audiovisuele productie en datavisualisatiemiddelen. Je werkt nauw samen met de woordvoerders van het CBS, die je begeleidt bij hun media-optredens. Ook de redacteuren kan je inzetten voor de organisatie van de output.

Wie zoeken wij
 • Je hebt een voltooide academische opleiding of een vergelijkbaar en aantoonbaar academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt veel ervaring, minimaal tien jaar, in de mediawereld als journalist in redactieorganisaties. Je hebt een ‘nieuwsneus’, weet welke thema’s ‘hot’ zijn in de samenleving en wat de nieuwsmedia bezig houdt.
 • Je bent zeer creatief in het produceren van nieuwsproducties in alle moderne multimediale vormen en crossmediale constructies.
 • Je hebt een feilloos journalistiek instinct en de vaardigheid om in kennisintensieve content hoogwaardig nieuws te herkennen.
 • Je kent de Nederlandse mediawereld op je duimpje en hebt er een groot netwerk.
 • Je bent in staat een aansprekende visie op moderne nieuwsproductie te ontwikkelen én te implementeren, en specifiek daarbij beleid voor social media en crossmediale verspreiding vorm te geven.
 • Je hebt goede kennis van tekstuele, radio-, tv en online nieuwsproductie.
 • Je beschikt over grote sociale vaardigheden en het vermogen om mensen voor je te winnen.

Waar kom je te werken
De divisie CBS Communicatie & Nieuws (CCN) is belast met de verspreiding van alle output van het CBS in de breedste zin van het woord. CCN is een professionele, gestroomlijnde organisatie die de inhoud van de vele honderden onderzoeken die jaarlijks worden geproduceerd omzet in rapportages, nieuwsproducties en moderne vormen van communicatie. CCN voorziet diverse doelgroepen rechtstreeks van benodigde informatie maar weet de samenleving ook indirect breed te bereiken via Nederlandse nieuwsmedia. Dat gebeurt met de modernste crossmediale en multimediale middelen via diverse kanalen. Nieuwsproducties van het CBS halen dagelijks het nieuws, niet zelden de voorpagina’s en de grote nieuwsjournaals. CCN voorziet bijvoorbeeld radio- en tv-zenders met eigen woordvoerders van informatie en toelichting via live verbindingen.

Er werken ca. 85 mensen bij CCN, bijvoorbeeld als redacteur of woordvoerder, als informatieleverancier aan specifieke doelgroepen, als audiovisuele specialist of dataspecialist bij de open-databank Statline en als corporate communicatieadviseur. Het hart van de afdeling is Centrale Regie Uit / In waar de productieflow (jaarlijks 1300+ nieuwsproducties) wordt gemanaged.

Aanbod

Wij bieden:
 • Een salaris van minimaal €3667,39 en maximaal €5450,88 (schaal 12) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegelduitkering van 8%
 • Flexibele werktijden in overleg
 • Reiskostenvergoeding en mogelijkheden voor thuiswerken
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36uur) 4uur per week compensatieverlof op te bouwen
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel

Het betreft een reguliere positie waarbij een vaste aanstelling mogelijk is.

Contactinformatie
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button. Meer weten? Dan kun je bellen met Thomas Ruigrok, plv. CCN Hoofdredacteur 070-3375462, email: tjm.ruigrok@cbs.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Danny Poelen (Corporate Recruiter) via dc.poelen@cbs.nl telefoonnummer 0640017042

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
More information
This listing is a full-time job

Job category Communications / PR
Industry / Industries Government / Non-profit
Region Zuid-Holland
Keywords .

Contact information

Name Danny Poelen
Phone +31640017042

Location

Apply